Disputentochten 2017-2018

Zeau,

Het is 19:00 uur, de prosecco bruist, de sigaren liggen keurig netjes in een houten doosje. Een enkele Groene Heer druppelt binnen. De Slangenkuil ziet er tiptop in orde uit. De entree is weer opgemaakt voor de komst van een nieuwe lichting. Juist, de disputentochten staan weer op het programma. De avonden waar iedereen van lichting 2017-2018 over de vloer komt en je je uiterste best moet doen om ze te entertainen en verwennen. Of, zoals wij, gewoon lekker normaal doet.

De avonden vlogen voorbij onder het genot van een lekker biertje en een goed gesprek. Ook werden er weer sterke verhalen verteld. Herinneringen over Babe, ons eigen (oud) huisknor, worden opgehaald, de eindeloze mogelijkheden van het dispuutshuis worden belicht en de praeses vertelt een externe speech op een externe stoel over een extern dispuut van een externe stad. Er worden rondleidingen gegeven door het grootste enige dispuutshuisch van Plateau.

Het verliep allemaal keurig en iedereen gedroeg zich als een Heer. Totdat er aan het einde van de avond door de Heeren Beesten keihard mee geblèrd wordt op de foute parodie van “4x duurder”. Dit was toch echt een teken van hogere hand voor de Heeren om zich te verplaatsen richting de lokale cv om daar nog tot de vroege uurtjes in het rokershok te staan te ‘dansen’. Voor een enkeling is dit het moment om zich naar het dichtstbijzijnde perron te begeven en in te stappen in de beruchte ‘baco-trein’. Toettoeeet!

Langs deze weg wil ik de eerstejaars bedanken voor hun bezoekje op de Slangenkuil en hopelijk tot wederzien voor een select aantal op de eerste (en tweede) borrel!

Met Groene Groet,

BL